Dag van het kasteel – 6 juniOp tweede pinksterdag is Fogelsangh-State traditioneel open tijdens de Dag van het Kasteel. Er worden extra rondleidingen gegeven die in het teken staan van rampen. Komende editie van Dag van het Kasteel staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, dit jaar 350 jaar geleden.

Gelukkig zijn er geen echte grote rampen op Fogelsangh-State geweest, maar er zijn volop spannende verhalen te vertellen over de State, de bewoners en de omgeving. Zo zijn er verhalen over de heremiet en de nonnen die ooit in het klooster woonden. Maar ook over de ontmoetingen van de nonnen met de broeders uit Gerkesklooster. Zij ontmoetten elkaar in het Paradyske. Er zijn ook verhalen over Koning Willem III die in 1873 de State bezocht.

Vrijwilligers leven zich in in de verhalen en nemen de bezoekers mee naar het rijke verleden van Fogelsangh-State. De Dag van het Kasteel is een heuse beleefdag voor het hele gezin.

Open van 13:00-17:00.
Entree 5 euro, kinderen van 5-12 jaar 2,50 euro

Fogelsangh State
Kleasterwei 3
9297 WR VEENKLOOSTER
0511 441970
www.fogelsangh-state.nl
info@fogelsangh-state.nl
https://www.facebook.com/dagvanhetkasteel/
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *