Het Wâldpykpaad is officieel geopend

maandag 18 april 2022

BUITENPOST – Het Wâldpykpaad in Egypte bij Paviljoen MeM is Paasmaandag door Willem Wâldpyk samen met Atje Lettinga geopend door het laatste bordje op een paal te schroeven.

Dwaal je wel eens in het voorjaar langs de schouwpaden in het bos van Egypte langs de grenssloot De Swadde? De sloot die de Gemeente Achtkarspelen scheidt van de Gemeente Noardeast-Fryslân! Vanaf het schouwpad langs de Swadde kun je het Landgoed Fogelsanghstate van ‘de andere kant’ bewonderen. Fogelsanghstate, in de volksmond ‘het Feankleasterbosk’ geheten, is in het voorjaar vanwege het broedseizoen gesloten, maar vanaf het Egyptebos valt er wel van te genieten.

Alleen de blik op het authentieke theehuisje al, prachtig gelegen op een Hoge berg (De Modderberg) is de wandeling waard! Maar als je eenmaal aan de wandel bent kun je meer ontdekken! Bijvoorbeeld De ‘Hamstra poele’, een pingoruïne uit de ijstijd, met eromheen nog een stukje prachtig, kleinschalig coulisselandschap. Het Wâldpykpaad werd maandag om 14.00 uur geopend door Willem Wâldpyk bij Paviljoen MeM in Buitenpost. Ook kreeg deze mooie locatie op Tweede paasdag het Wâldpykcertificaat uitgereikt door de op Egypte opgegroeide Henk Pilat van het Streekmerk Wâldpyk.

Voor gasten die van wandelen houden is dit een prachtige route in de directe omgeving.
Vanaf onze B&B is de route te bewandelen en deze voert je langs het mooie coulissenlandschap, het bos en een echte pingo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *